Gatunek: Lager 16°Plato
Woda źródlana
Słódy: monachijski, pilzneński,melanoidynowy
Chmiele: Marynka, Lubelski
Drożdże: W-34/70
Alk 6,3% obj.
Pasteryzowane
Gatunek: Lager 14°Plato
Woda źródlana
Słódy:pilzneński, wiedeński, karmelowy
Chmiele: Lubelski, Marynka
Drożdże: W-34/70
Alk 6,2% obj.
Pasteryzowane
Gatunek: Altbier 12.5°Plato
Woda źródlana
Słódy: pilzneński, monachijski, carared
Drożdże: Saflager w 34/70
Chmiel: Marynka, Spalt select
Alk. 5,6% obj.
Pasteryzowane
Gatunek: Dunkelweizen 12°Plato
Woda źródlana
Słódy:Pilzneński, Pszeniczny ciemny,
Karmelowy pszeniczny
Drożdże: WB-06
Chmiel: Lubelski
Alk. 5.2%obj
Pasteryzowane
Gatunek: Saison 13°Plato
Woda źródlana
Słódy: pilzneński, pszeniczny, monachijski,
Zakwaszający, płatki owsiane
Drożdże: Saflager w 34/70
Chmiel: Spalt select, EKG
Alk. 5,5% obj.
Pasteryzowane
Gatunek: Saison 13° Plato
Woda źródlana
Słódy: Pilzneński, Pszeniczny, Monachijski, Zakwszający, Płatki owsiane
Drożdże: Safbrew S-33
Chmiel: EKG(East Kent Golding),
Spalt Select
Dodatki: Wiśnia kandyzowana
Alk. 5,5% obj.
Pasteryzowane
Gatunek: Pils 10° Plato
Woda źródlana
Słódy: Pilzneński, Karmelowy klon
Drożdże: Saflager W-34/70
Chmiel: Lubelski, Marynka
Alk 3,9% obj
Pasteryzowane
Gatunek: Pils 10° Plato
Woda źródlana
Słódy: Pilzneński, Karmelowy, Klon
Drożdże: Saflager W-34/70
Chmiel: Lubelski
Dodatki: Owoce pigwy, osad naturalny
Alk. 3,9% obj
Pasteryzowane
Gatunek: India Pale Ale 17° Plato
Woda źródlana
Słódy: Pale ale, Karamell malt hell,
Karamell malt dark
Drożdże: US-05
Chmiel: Magnum, Citra, Crystal, Chinook
Alk. 7,2% obj.
Pasteryzowane
Gatunek: English IPA 14° Plato
Woda źródlana
Słódy: Pale Ale, Pszeniczny jasny,
Caramunich typ II
Drożdże: S-04
Chmiel: Magnum, EKG, Epic
Alk. 5,7% obj.
Pasteryzowane
Gatunek: West Coast IPA 16° Plato
Woda źródlana
Słódy: Pilzneński, Pszenicznyi, Zakwaszający
Drożdże US-05
Chmiel: Centennial,
Cascade, Citra
Alk. 6,9% obj
Pasteryzowane
Gatunek: Imperial Black IPA 19° Plato
Woda źródlana
Słódy: Pale Ale, Monachijski I, Pszeniczny
Jasny, Karmell Wasserhell, Klasztory Abbey,
Carafa special I,
Drożdże US-05
Chmiel Tomahawk, Simcoe, Centennial, Columbus
Alk 8% obj.
Pasteryzowane
Gatunek: Black IPA 16* Plato
Woda źródlana
Słódy: Pale Ale, Monachijski, Pszeniczny, Karmel wasserhell
klasztorny Abbey, Carafa I, II, III,
Drożdże US*05
Chmiel Tomahawk, Simcoe, Centennial, Columbus
Alk. 7% obj
Pasteryzowane
W warzeniu piwa w Szczyrzycu pomogły szczególne względy opatrzności, której palec wskazał
w Wadzyniu obfite źródło doskonałej wody. Pierwsze warki odbywały się jeszcze w skromnych,
choć dość prymitywnych zabudowaniach drewnianych. Pięć lat później, 26 kwietnia 1628 roku wubudowano drewniany browar.
W roku 1824r. na terenie klasztornym wybudowano browar gdzie zaczęto warzyć piwo.
Proces wrzenia odbywał się ręcznie oraz był prowadzony przez zakonników.
zobacz wiecej ...